Botswana, Caprivi/Namibië & Victoria Falls

Autorondreis vanaf 2 weken, ca. 1500 km inclusief Panhandle

Botswana op haar mooist

Botswana, Caprivi/Namibië & Victoria Falls

Ervaar de ongereptheid van Botswana en reis via de ‘Panhandle”, waar u de lokale bevolking ontmoet. Via de groene Caprivi van Namibië rijdt u naar Chobe. Bezoek de Victoria Watervallen en de Makgadikgadi Pans en eindig in Maun (nabij de Okavango Delta).

Reisduur, reisafstand en indicatieve reissom

 • Vanaf 2 weken
 • Aantal autokilometers: ca. 1500 km
 • Ca. € 2,675,- p.p. (o.b.v. accommodaties)

Route

 • Maun

   
 • Okavango Panhandle

   
 • Popa Falls / Mohango Park

   
 • Caprivi

   
 • Chobe Park / Kasane

   
 • Victoria Watervallen

   
 • Makgadikgadi Pans

   
Maun mokoro - Botswana Nijlpaarden Panhandle - Botswana Chobe - Botswana Victoria Falls - Zimbabwe

Highlights

 • Maun

  Toegangspoort tot Okavango Delta
 • Okavango Panhandle

  Cultuur & natuur
 • Popa Falls / Mohango Park

  Stroomversnelling en Mahango Game Reserve
 • Caprivi

  Zambezi Regio
 • Chobe Park / Kasane

  Honderden olifanten
 • Victoria Watervallen

  Imposant wereldwonder, de rook die dondert
 • Makgadikgadi Pans

  Beroemde zoutpannen

Extra mogelijkheden

Wij maken uw reis altijd op maat. Bij meer tijd of andere keuzes zijn andere highlights en activiteiten op deze route toe te voegen (zie hieronder). Wij puzzelen graag samen met u om te komen tot een uitgebalanceerd reisprogramma.

Indicatieve reissom

Gebaseerd op 2 personen, actuele wisselkoers USD/EUR, exclusief intercontinentale vlucht, benzine, optionele activiteiten:

 • Bij verblijf in een 2-persoonskamer in authentieke & sfeervolle accommodaties met SUV huurauto: ca. € 2.675,- p.p.
 • Bij verblijf op campsites in combinatie met guesthouses met volledig uitgerust 4×4 kampeerauto: ca. € 1.175,- p.p.

* Uw reisgezelschap en overige keuzes, alsmede de beschikbaarheid en koers bepalen uw uiteindelijke reissom. Wij offreren in lokale valuta en de definitieve reissom in Euro wordt altijd bepaald door de wisselkoers van dat moment.

Highlights op deze route

Maun

Maun is een bekende toegangspoort naar de Okavango Delta. Vanuit hier kunt u de Okavango Delta via een dagtocht verkennen. Maak eerst een boottocht en stap daarna in een Mokoro - een soort houten kano met gondelier - en vervolg de tocht met een bush walk op een van de moeraseilanden. Vanuit Maun kunt u ook een helikoptervlucht over de Delta maken, of bezoek Moremi met het vele wild. Een spannend avontuur!

Okavango Panhandle

Met de Okavango Panhandle wordt het noord/westelijke uitsteeksel van de Okavango Delta bedoeld. Dit is het leefgebied van krokodillen, nijlpaarden, olifanten en heel veel vogels. Vanuit de hier gelegen lodges kunt u prachtige boottochten maken. Bezoek ook de Tsodilo Hills, een heilige en zeer belangrijke plek voor de San bevolking. De opvallende heuvels rijzen 400 meter boven de kale vlakte en bevatten vele rotstekeningen. Verder zijn er verschillende dorpjes die u kunt bezoeken.

Popa Falls / Mohango Park

Nabij het plaatsje Divundu vindt u de Popa Falls, een aantal stroomversnellingen met eilandjes. Vergeet uw zwemkleding, hier liggen krokodillen en nijlpaarden op de loer. In deze omgeving ligt het Mahango Game Park, onderdeel van het Bwabwata National Park. Een niet al te groot park, maar goed begaanbaar met de 2x4- of 4x4-huurauto. Ga op zoek naar de vele dieren die hier voorkomen zoals olifanten, buffels, diverse antilopensoorten en een grote hoeveelheid vogelsoorten.

Caprivi

In het noordoosten van Namibië, op de grens met Angola, loopt de smalle Caprivistrook uit tot het vierlandenpunt van Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zambia. Het is een dichtbevolkt gebied, u zult dus regelmatig dorpen langs de weg zien. De verkeersborden voor trekkende kuddes olifanten is niet voor niets. In de parken Mudumu National Park, het Mamili National Park en het Mahango Game Reserve is veel wild te vinden.… de dieren hebben altijd voorrang!

Chobe Park / Kasane

Brengt u een bezoek aan Chobe National Park, dan is Kasane de ideale plek voor een bezoek. Kasane heeft een kleine internationale luchthaven is tevens een goed uitgangspunt voor een bezoek aan de Victoria Watervallen in Zimbabwe. Het 21.000 km2 grote Chobe National Park staat bekend om de grootste populatie olifanten van Afrika, maar ook de concentratie buffels en antilopen is enorm. Tip: het park ligt aan de Chobe-rivier waardoor safari’s per boot ook mogelijk zijn.

Victoria Watervallen

De Victoria Watervallen liggen precies op de grens van Zimbabwe en Zambia en worden gezien als één van de zeven wereldwonderen. Over een lengte van meer dan 1,7 km stort het water van de Zambezi rivier zich hier in een nauwe kloof. Bezoek Victoria Falls in Zimbabwe, dan kunt u de watervallen en de mooie ronding het beste zien. Maak een wandeling of beleef de watervallen op een spectaculaire manier: vanuit de lucht in een helikopter…. Een ervaring om niet snel te vergeten!

Makgadikgadi Pans

Het Makgadikgadi Pans Game Reserve bestaat uit het grootste stelsel van zoutpannen wereldwijd. Bewonder de baobabs (Apenbroodboom) of de palmbomen, spot de stokstaartjes bij zonsopkomst en geniet van de vele andere wilde dieren. Tijdens de regentijd is hier een indrukwekkende migratie van zebra's, springbokken, gemsbokken en wildebeesten. Sommige delen van de zoutpannen lopen dan onder water, waardoor flamingo's en pelikanen hier komen broeden.

Bonus-highlights bij meer tijd en/of andere keuzes

Delta Fly In Safari

Een geweldige ervaring! Vanuit Maun of Kasane stapt u aan boord van een chartervliegtuigje en wordt u naar uw exclusieve lodge of camp gebracht. Vanuit de lucht kunt u de grote hoeveelheden dieren al goed zien. Voor een all-inclusive belevenis verblijft u in de Okavango Delta. U maakt mokoro (handgemaakte kano) tochten door dit unieke moerasgebied en vaart met ingehouden adem langs hippo’s en krokodillen terwijl de machtige olifanten wel heel dichtbij zijn.

Mobile Safari

Veel spannender wordt het niet gedurende uw verblijf in Botswana. Tijdens een Mobile Safari is het mogelijk om letterlijk tussen de wilde dieren te slapen. Vaak begint dit avontuur met een eenvoudige overnachting in kleine tentjes rondom het kampvuur waarbij iedereen helpt met koken. Op luxe gesteld? Ook een driedaagse kampeertocht vanuit Kasene in Chobe of vanuit Maun naar Khwai/Moremi op basis van volpension inclusief activiteiten behoort tot de mogelijkheden.

Verlenging Victoria Watervallen

Een verlenging bij de Victoria Watervallen is de moeite waard bij voldoende tijd. Naast de majestueuze watervallen is er prachtige natuur en van alles te doen. Maak een boottocht op de Zambezi of een relaxte Sunset Cruise. Of krijg een adrenaline rush tijdens de Flying Fox-zipline of bungee jump vanaf de brug op de grens tussen Zimbabwe en Zambia. En wat te denken van een helikoptervlucht over de kilometerslange watervallen?

 • Ons advies gewenst?
 • Contact >
 • Samen uw rondreis ontwerpen

Leuke activiteiten op deze route

Boottocht in Caprivi

Een tocht op de rivier wanneer de zon onder gaat, een mysterieuze ervaring! Ervaar de stilte en prachtige natuur terwijl u geniet van een drankje en een hapje. Tijdens deze ontspannen tour vaart u over de rivier en kunt u dieren bewonderen als krokodillen, nijlpaarden, buffels en antilopensoorten. Vooral voor vogelaars is dit een geweldige ervaring.

Game drive in Caprivi

Geniet van een begeleide game drive in het Bwabwata Nationale Park. Hier krijgt u de kans om de spectaculaire dieren die daar vrij rondlopen te observeren. En dat is een ervaring die u niet mag missen! In dit park leven namelijk een hoop verschillende diersoorten zoals olifanten, buffels, nijlpaarden, krokodillen en roofdieren. Ook vogelaars komen aan hun trekken door de grote verscheidenheid aan vogelsoorten.

Mokoro tour in de Caprivi

Een tocht met een mokoro is de meest traditionele manier om over de rivier te varen. In een mokoro, een traditionele kano gesneden uit een boomstam, vaart u langs hele smalle waterwegen waar u kunt genieten van het dichtbegroeide gewas om u heen. Aansluitend is er een korte wandeling en een drankje.

Boottocht over de Chobe rivier

Wanneer u in Chobe verblijft, is een boottocht over de Chobe rivier eigenlijk een must do. Terwijl u rustig over het water vaart, ziet u hoe de olifanten, buffels en andere dieren zich aan de rivierbedding verzamelen. Met een verkoelend drankje in de hand ziet u Chobe op haar mooist!

Game Drive in Chobe Park

Ontdek Chobe National Park tijdens een game drive in een open safariwagen met ervaren gids. Hier kunt u genieten van de grote verscheidenheid aan wild zoals olifanten, buffels en leeuwen. De game drives worden vroeg in de ochtend of in de namiddag georganiseerd, omdat dan de kans op het spotten van dieren het grootst is. 's Morgens ziet u de natuur ontwaken terwijl de gids u vertelt over de flora en fauna, 's middags ervaart u een prachtige zonsondergang.

Helikoptervlucht over de Victoria Watervallen

Voor deze 'Flight of Angels' wordt u naar de Elephant Hills Heli Pad gebracht. Hier krijgt u een korte verklaring van de procedure. Dan stapt u in de helikopter voor een onvergetelijke ervaring; u vliegt over de spectaculaire Victoria Watervallen. De piloot informeert u over de interessante en mooie plekken en over de dieren die u tijdens de vlucht ziet.
Duur ca. 13 minuten.

Tour naar de Makgadikgadi zoutpannen

De Nata rivier vormt een delta die de Sua Pan, deel van de Makgadikgadi Salt Pannen, van water voorziet. Dit zijn de grootste zoutpannen ter wereld en een overblijfsel van Afrika’s grootste binnenzee. Hier broeden veel watervogels zoals flamingo’s en pelikanen. Ongeveer 165 verschillende vogelsoorten zijn hier gezien. U vertrekt per open terreinwagen vanaf Gweta of Nata. Vanaf Gweta is een leuke ontmoeting met stokstaartjes deel van de tour.

Mokoro dagtour Okavango Delta

Op deze excursie wordt u (via boot of voertuig) naar het Mokoro Station gebracht. Voor deze excursie krijgt u een ervaren gids en 'poler' toegewezen. Vervolgens gaat u met de gids naar een 'Community' Concessie, genaamd NG32 en gelegen in een prachtig deel van de lagere Okavango. Deze Mokoro Trips zijn een waar avontuur. Al zittend in de kano kunt u genieten van het prachtige landschap, de vogels en de vegetatie langs de delta.

Rondvlucht boven de Okavango Delta

Vlieg met een klein vliegtuig over de Delta en beleef een unieke ervaring. U vertrekt vanaf de luchthaven van Maun met maximaal 5 personen per vliegtuig en zie de beroemde Okavango Delta vanuit vogelperspectief. De vluchten duren 45 minuten of een uur en geven voldoende tijd om dit bijzondere natuurverschijnsel vanuit de lucht te aanschouwen.

Helicoptervlucht boven de Okavango Delta

De Okavango Delta vanuit de lucht, een bijzondere belevenis! Afhankelijk van het vertrekpunt vliegt u gedurende 30-60 minuten boven de Delta. Deze vluchten vertrekken vanaf locaties diep in de delta en bieden meteen een adembenemend uitzicht op de moerassen van de Okavango en de wilde dieren die in de delta leven. Voor fotograven een niet te missen activiteit.

Dagtour naar Moremi

Vanuit Maun kunt u een mooie dagtocht maken naar Moremi, het beroemdste wildpark van Botswana. Vanuit uw lodge vertrekt u met een safarivoertuig op weg naar de zuid-gate van het park. Deze rit duurt een ongeveer 1 uur. Vervolgens gaat u met een ervaren gids een volle dag op zoek naar het vele wild in dit prachtige park. Ervaar de pure wildernis en laat u vertellen over de verschillende zoogdieren en vogels die het park rijk is. Vergeet uw verrekijker niet mee te nemen!