Avontuurlijk Botswana (4×4-experience)

Autorondreis vanaf 10 dagen, ca. 600 km

Voor de ervaren off road rijders

Avontuurlijk Botswana (4×4-experience)

Dit is voor echte avonturiers en ervaren 4×4-rijders! Op eigen gelegenheid rijdt u langs de Okavango Delta en doorkruist u het prachtige Khwai, Savuti en Chobe Park. Sluit af met een bezoek aan de Victoria Watervallen. Deze route is mogelijk van april – oktober.

Reisduur, reisafstand en indicatieve reissom

 • Vanaf 10 dagen
 • Aantal autokilometers: ca. 600 km
 • Ca. € 3.050,- p.p. (excl. intercontinentale vlucht)

Route

 • Maun

   
 • Okavango Delta / Moremi Park

   
 • Khwai / Savuti / Linyanti

   
 • Chobe Park / Kasane

   
 • Victoria Watervallen

   
Okavango Delta - Botswana Olifant Savuti - Botswana Chobe - Botswana Victoria Falls - Zimbabwe

Highlights

 • Maun

  Toegangspoort tot Okavango Delta
 • Okavango Delta / Moremi Park

  Grootste inlandse delta ter wereld
 • Khwai / Savuti / Linyanti

  Unieke wildervaringen
 • Chobe Park / Kasane

  Honderden olifanten
 • Victoria Watervallen

  Imposant wereldwonder, de rook die dondert

Extra mogelijkheden

Wij maken uw reis altijd op maat. Bij meer tijd of andere keuzes zijn andere highlights en activiteiten op deze route toe te voegen (zie hieronder). Wij puzzelen graag samen met u om te komen tot een uitgebalanceerd reisprogramma.

Indicatieve reissom

Gebaseerd op 2 personen, actuele wisselkoers USD/EUR, exclusief intercontinentale vlucht, benzine, optionele activiteiten:

 • Bij verblijf in een 2-persoonskamer in authentieke & sfeervolle accommodaties met SUV huurauto: ca. € 3.050,- p.p.*
 • Bij verblijf op campsites in combinatie met guesthouses en met volledig uitgeruste 4×4 kampeerauto: ca. € 1.325,- p.p.*

* Uw reisgezelschap en overige keuzes, alsmede de beschikbaarheid en koers bepalen uw uiteindelijke reissom. Wij offreren in lokale valuta en de definitieve reissom in Euro wordt altijd bepaald door de wisselkoers op het moment van betaling.

Highlights op deze route

Maun

Maun is een bekende toegangspoort naar de Okavango Delta. Vanuit hier kunt u de Okavango Delta via een dagtocht verkennen. Maak eerst een boottocht en stap daarna in een Mokoro - een soort houten kano met gondelier - en vervolg de tocht met een bush walk op een van de moeraseilanden. Vanuit Maun kunt u ook een helikoptervlucht over de Delta maken, of bezoek Moremi met het vele wild. Een spannend avontuur!

Okavango Delta / Moremi Park

De Okavango Delta met o.a. het Moremi Game reserve, is een uniek ecosysteem in het midden van het grootste woestijngebied ter wereld, de Kalahari. Dé plek om de Big Five te spotten. Het Moremi Game reserve met zijn wateractiviteiten, fantastische safari’s en indrukwekkende landschap is een van de indrukwekkendste toeristische bestemmingen van Afrika. Binnen Moremi liggen veel accommodaties op het vaste land waardoor game-drives mogelijk zijn.

Khwai / Savuti / Linyanti

Tussen Chobe National Park en de Okavango Delta liggen immense natuurgebieden: Khwai, Linyanti en Savuti. Verlaten gebieden die uitsluitend door ervaren avonturiers met een 4x4 voertuig bereikbaar zijn. Het best bereikbaar is Khwai, 3 uur rijden van Maun. Savuti ligt verder weg maar biedt volgens kenners de mooiste safarimogelijkheden. Linyanti bevat veel moerasgebieden. De exclusieve privé lodges in dit gebied zijn alleen te bereiken via een chartervlucht.

Chobe Park / Kasane

Brengt u een bezoek aan Chobe National Park, dan is Kasane de ideale plek voor een bezoek. Kasane heeft een kleine internationale luchthaven is tevens een goed uitgangspunt voor een bezoek aan de Victoria Watervallen in Zimbabwe. Het 21.000 km2 grote Chobe National Park staat bekend om de grootste populatie olifanten van Afrika, maar ook de concentratie buffels en antilopen is enorm. Tip: het park ligt aan de Chobe-rivier waardoor safari’s per boot ook mogelijk zijn.

Victoria Watervallen

De Victoria Watervallen liggen precies op de grens van Zimbabwe en Zambia en worden gezien als één van de zeven wereldwonderen. Over een lengte van meer dan 1,7 km stort het water van de Zambezi rivier zich hier in een nauwe kloof. Bezoek Victoria Falls in Zimbabwe, dan kunt u de watervallen en de mooie ronding het beste zien. Maak een wandeling of beleef de watervallen op een spectaculaire manier: vanuit de lucht in een helikopter…. Een ervaring om niet snel te vergeten!

 • Ons advies gewenst?
 • Contact >
 • Samen uw rondreis ontwerpen

Bonus-highlights bij meer tijd of andere keuzes

Delta Fly In Safari

Een geweldige ervaring! Vanuit Maun of Kasane stapt u aan boord van een chartervliegtuigje en wordt u naar uw exclusieve lodge of camp gebracht. Vanuit de lucht kunt u de grote hoeveelheden dieren al goed zien. Voor een all-inclusive belevenis verblijft u in de Okavango Delta. U maakt mokoro (handgemaakte kano) tochten door dit unieke moerasgebied en vaart met ingehouden adem langs hippo’s en krokodillen terwijl de machtige olifanten wel heel dichtbij zijn.

Mobile Safari

Veel spannender wordt het niet gedurende uw verblijf in Botswana. Tijdens een Mobile Safari is het mogelijk om letterlijk tussen de wilde dieren te slapen. Vaak begint dit avontuur met een eenvoudige overnachting in kleine tentjes rondom het kampvuur waarbij iedereen helpt met koken. Op luxe gesteld? Ook een driedaagse kampeertocht vanuit Kasene in Chobe of vanuit Maun naar Khwai/Moremi op basis van volpension inclusief activiteiten behoort tot de mogelijkheden.

Verlenging Victoria Watervallen

Een verlenging bij de Victoria Watervallen is de moeite waard bij voldoende tijd. Naast de majestueuze watervallen is er prachtige natuur en van alles te doen. Maak een boottocht op de Zambezi of een relaxte Sunset Cruise. Of krijg een adrenaline rush tijdens de Flying Fox-zipline of bungee jump vanaf de brug op de grens tussen Zimbabwe en Zambia. En wat te denken van een helikoptervlucht over de kilometerslange watervallen?

Leuke activiteiten op deze route

Mokoro dagtour Okavango Delta

Op deze excursie wordt u (via boot of voertuig) naar het Mokoro Station gebracht. Voor deze excursie krijgt u een ervaren gids en 'poler' toegewezen. Vervolgens gaat u met de gids naar een 'Community' Concessie, genaamd NG32 en gelegen in een prachtig deel van de lagere Okavango. Deze Mokoro Trips zijn een waar avontuur. Al zittend in de kano kunt u genieten van het prachtige landschap, de vogels en de vegetatie langs de delta.

Rondvlucht boven de Okavango Delta

Vlieg met een klein vliegtuig over de Delta en beleef een unieke ervaring. U vertrekt vanaf de luchthaven van Maun met maximaal 5 personen per vliegtuig en zie de beroemde Okavango Delta vanuit vogelperspectief. De vluchten duren 45 minuten of een uur en geven voldoende tijd om dit bijzondere natuurverschijnsel vanuit de lucht te aanschouwen.

Helicoptervlucht boven de Okavango Delta

De Okavango Delta vanuit de lucht, een bijzondere belevenis! Afhankelijk van het vertrekpunt vliegt u gedurende 30-60 minuten boven de Delta. Deze vluchten vertrekken vanaf locaties diep in de delta en bieden meteen een adembenemend uitzicht op de moerassen van de Okavango en de wilde dieren die in de delta leven. Voor fotograven een niet te missen activiteit.

Dagtour naar Moremi

Vanuit Maun kunt u een mooie dagtocht maken naar Moremi, het beroemdste wildpark van Botswana. Vanuit uw lodge vertrekt u met een safarivoertuig op weg naar de zuid-gate van het park. Deze rit duurt een ongeveer 1 uur. Vervolgens gaat u met een ervaren gids een volle dag op zoek naar het vele wild in dit prachtige park. Ervaar de pure wildernis en laat u vertellen over de verschillende zoogdieren en vogels die het park rijk is. Vergeet uw verrekijker niet mee te nemen!

Boottocht over de Chobe rivier

Wanneer u in Chobe verblijft, is een boottocht over de Chobe rivier eigenlijk een must do. Terwijl u rustig over het water vaart, ziet u hoe de olifanten, buffels en andere dieren zich aan de rivierbedding verzamelen. Met een verkoelend drankje in de hand ziet u Chobe op haar mooist!

Game Drive in Chobe Park

Ontdek Chobe National Park tijdens een game drive in een open safariwagen met ervaren gids. Hier kunt u genieten van de grote verscheidenheid aan wild zoals olifanten, buffels en leeuwen. De game drives worden vroeg in de ochtend of in de namiddag georganiseerd, omdat dan de kans op het spotten van dieren het grootst is. 's Morgens ziet u de natuur ontwaken terwijl de gids u vertelt over de flora en fauna, 's middags ervaart u een prachtige zonsondergang.

Helikoptervlucht over de Victoria Watervallen

Voor deze 'Flight of Angels' wordt u naar de Elephant Hills Heli Pad gebracht. Hier krijgt u een korte verklaring van de procedure. Dan stapt u in de helikopter voor een onvergetelijke ervaring; u vliegt over de spectaculaire Victoria Watervallen. De piloot informeert u over de interessante en mooie plekken en over de dieren die u tijdens de vlucht ziet.
Duur ca. 13 minuten.