X

Combineer eilanden binnen Indonesië

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Combineer eilanden binnen Indonesië

Inspiratieroutes met eiland-combinaties:

Het relatief kleine Bali is het meest toeristisch ontwikkelde eiland van Indonesië en biedt bovendien prachtige strandlocaties tegen een goede prijs/kwaliteitverhouding. Met haar prachtige natuur en cultuur en ruime aanbod van leuke overnachtingslocaties wordt Bali om deze reden vaak opgenomen aan het begin of einde van een rondreis. Ook biedt de luchthaven van Bali (Denpasar) veel verschillende vluchtverbindingen, waardoor het soms een logisch “draaipunt” vormt voor een rondreis.

Wij hebben de volgende interessante (en efficiënte) combinaties van eilanden in onze inspiratieroutes  verwerkt:

Highlights van Java & Bali >WEST-PAPOEA-Indonesië-Rondreis-Op-Maat-Specialist

Highlights van Sumatra & Java & Bali >

Highlights van Bali & Lombok >

Eiland-hoppen bij Bali & Lombok >

Highlights van Bali & Flores en Komodo >

Indonesisch Borneo (Kalimantan) & Java & Bali >

Highlights van Java & Sulawesi & Bali >

 

Hoewel er geen apart inspiratieroute voor is gemaakt, kunnen ook bv. verschillende eilanden op de Molukken met elkaar gecombineerd worden tot een bijzondere reis.

Uiteraard zijn er nog veel meer combinaties mogelijk, maar hopelijk helpen onze inspiratieroutes om te ‘filteren’, zodat we daarna verder kunnen ‘inzoomen’ voor uw persoonlijke rondreisopmaat!

 

Welke highlights en eilanden wilt u bezoeken?

Er zijn eindeloze combinatiemogelijkheden voor een reis naar Indonesië! Tanjung-Puting-Indonesië-Rondreis-Op-Maat-Specialist

Afhankelijk van reisduur en reistempo kunnen kortere of langere reizen gemaakt worden, maar er zijn nog zoveel meer keuzemogelijkheden. Alle eilanden hebben hun eigen bijzonderheden, cultuur, religie, historie en levensstijl en door verschillende eilanden te combineren komt u aanraking met de grote diversiteit hierin. Ook zijn bepaalde wensen alleen op bepaalde specifieke eilanden te vervullen en daarmee worden de combinatie-mogelijkheden ook gerichter:

De Komodo-varanen zijn alleen te vinden op de eilanden Rinca en Komodo, dichtbij Flores, wat die combinatie dan logisch maakt.

Voor andere wildlife-wensen zijn er weer andere combinaties: zo zijn de orangoetans (ook qua moeite en kosten) relatief toegankelijk in het noorden van Sumatra te spotten maar ook op het minder gemakkelijk toegankelijke Kalimantan/Indonesisch Borneo  en na een meerdaagse boottocht. Ook op Kalimantan zijn er dan weer verschillende plaatsen: bij het beroemde (maar toeristische) Camp Leaky of (en dan nog authentieker) dieper de jungle ingevlogen. Vraag gerust naar onze adviezen.

Combinaties van vlucht- en transportmogelijkheden

Veel van onze reizigers boeken hun vluchten graag zelf, maar wij adviseren altijd stapsgewijs te werk te gaan voor Indonesië: bepaal eerst welke eilanden u wilt bezoeken en/of combineren en laat ons dan meedenken over de meest logische volgorde (ook gebaseerd op de vlucht- en transportmogelijkheden vanuit bepaalde plaatsen). Soms is het handig om een bepaalde luchthaven als draaipunt te gebruiken (bv. Denpasar op Bali als u daar wilt eindigen), maar soms is het handiger om naar bv. Sumatra heen te vliegen en terug vanaf Bali. Wij denken graag met u mee.

Lokaal kunnen wij de vlucht- en bootverbindingen voor u verzorgen en bij het ontwerpen van uw persoonlijke route en dag-tot-dag-programma zullen we uitgaan van de meest logische en efficiënte verbindingen (dit geldt uiteraard voor alle vervoermiddelen).


Combineer met andere (overstap)steden (c.q. landen)

Indonesië wordt door de meeste reizigers vaak niet met andere landen gecombineerd tijdens één rondreis, tenzij men een langere reis maakt. Wel wordt afhankelijk van de geboekte luchtvaartmaatschappij soms een 1e korte stop-over gemaakt in een interessante stad op de route (zoals bv. Singapore) voordat men aan de rondreis begint. Door uitgekiend vluchten te zoeken en boeken kunnen zo soms aantrekkelijke combinaties gemaakt worden.