Victoria Watervallen

De rook die dondert

De Victoria Watervallen worden gezien als één van de zeven wereldwonderen. Over een lengte van meer dan 1,7 km stort het water van de Zambezi rivier zich hier in een nauwe kloof. Door de nevelwolken en het oorverdovende lawaai die daardoor ontstaan worden de watervallen ook wel “Mosi-oa-Tunya” genoemd, ofwel rook die dondert. De watervallen liggen precies op de grens van Zimbabwe en Zambia en zijn vanaf beide zijden te bezoeken. De Victoria Watervallen bestaan feitelijk uit 5 verschillende watervallen en 4 ervan kun je goed zien van de zijde van Zimbabwe: The Devil’s Cateract, Main Falls, Rainbow Falls en Horseshoe Falls.

Als u in het plaatsje Zimbabwe verblijft kunt u de watervallen gemakkelijk bezoeken via een wandeling van een paar kilometer langs een “bovenloop” met vele uitkijkpunten. U ziet hier de mooie ronding van de watervallen en staat er recht tegenover. Voor een korte maar goede impressie is het bezoek vanuit Zimbabwe een prima keuze.

Voor mensen die wat meer tijd hebben en de Victoria Watervallen ook van dichterbij willen bekijken kunnen de grens over gaan naar Zambia en verblijven in het plaatsje Livingstone. Vanuit hier kunt u direct bij de Eastern Cataract Waterval komen, maar de andere watervallen zijn vanuit hier eigenlijk niet te zien.

Wat bijzonder is is dat avonturiers hier, vlak voordat het water naar beneden stort, kunnen zwemmen in een natuurbad, The Devil’s Pool.