Limpopo

Indrukwekkend natuurschoon en culturele schatten

Limpopo, de meest noordelijke provincie van Zuid Afrika, grenst aan Mozambique, Zimbabwe en Botswana. Het dankt zijn naam aan de machtige Limpopo rivier die de noordelijke grens van deze provincie vormt. De hoofdstad is Polokwane.

In Limpopo wonen vier inheemse groepen naast elkaar. De Venda’s, Tsonga’s, Tswana’s en de Noord-Sotho’s. Ze hebben alle vier hun eigen taal, cultuur en tradities.
In het oosten van de provincie leeft de mystieke Rain Queen, die het volgens de legende laat regenen in dit gebied.

Deze provincie is rijk aan ‘wildlife’, indrukwekkend natuurschoon en heeft een overvloed aan historische en culturele schatten.
Het gebied heeft een aantal bijzondere malaria-vrije private game reserves maar ook het prachtige Mapungubwe National Park is een bezoek waard.
Phalaborwa ligt vlakbij de gate van het Krugerpark en vormt een prima uitvalsbasis om het Krugerpark als “self-drive-safari” te gaan verkennen. Naast veel verschillende georganiseerde safari-activiteiten (zoals een game-drive met bushbraai, riviersafari en mountainbike-safari’s) is vanuit hier ook een leuke village tour te maken of de Amarula Lapa te bezoeken. Vanuit hier zou ook de Blyde River Canyon bezocht kunnen worden.

Het klimaat rondom Tzaneen is vochtig en warm. Er is hier vruchtbare grond en een overvloed aan water, waardoor er hier een groot aantal tropische bomen zoals citrusvruchten, avocado’s en bananen zijn. Ook werd hier (vroeger) vooral thee geproduceerd. Als u van wandelen houdt, kunt u in de Magoebaskloof volop genieten. Ook zijn er in deze regio veel watervallen en zijn diverse sportieve activiteiten te ondernemen.

Wat kunt u doen en ervaren in Limpopo?

– Kennismaking met de bijzondere Venda-cultuur
– De vele Baobab bomen bij de Soutpansbergen
– Arts & Crafts-tour langs lokale communities
– Theeplantages & groene dalen bij Tzaneen
– Drielandenpunt en het culturele erfgoed in Mapungubwe National Park
Heritage-tour & rock-art-paintings
– Bijzondere malaria-vrije private game reserves
– Legendarische golfbanen