Kleine Karoo / Oudtshoorn

Struisvogels

De Kleine Karoo / Oudtshoorn is een gebied met indrukwekkende landschappen en torenhoge rotswanden, kristalheldere rivieren en een overvloed aan bomen en inheemse flora. Alles draagt ertoe bij om de Kleine Karoo tot een van de meest diverse regio’s van de West Kaap te maken.
Oudtshoorn is de toeristische hoofdstad van de Kleine Karoo, een regio in de West Kaapprovincie. Het is een rustig stadje met mooie, oude gebouwen en bekend om de struisvogelboerderijen. Het is mogelijk om de struisvogels niet alleen te zien, erop te rijden en de veren en eieren te kopen, maar ook om het struisvogelvlees te proeven. De prachtige druipsteengrotten van de Cango Caves bevinden zich 30 km buiten de stad.
De Swartberg Pass, bekend als een van de meest spectaculaire bergpassen in de wereld, is een 27 km lang grindpad dat zich naar de top van de 1586 m hoge Swartberg slingert vanwaar het in steile haarspeld bochten afdaalt naar Prince Albert. Bij vrijwel elke bocht zijn adembenemende uitzichten te bewonderen over het uitgestrekte landschap van de Kleine Karoo.

Wat kunt u doen en ervaren in Oudtshoorn?

– Struisvogelfarm bezoeken
– Met de boer mee op farmtour
– Struisvogel-biefstuk eten
– Cango Caves-druipsteengrotten bezoeken
Swartbergpass trotseren en naar de “Hel”
– Stokstaartjeskolonies bewonderen
Ballonvaart met prachtige panorama’s (weersafhankelijk)