Khwai / Savuti / Linyanti

Unieke wildervaringen

Tussen Chobe National Park en de Okavango Delta liggen prachtige de natuurgebieden Khwai, Linyati en Savuti.

Het Khwai Concession ligt op ongeveer 3 uur rijden van Maun, over een zeer slechte weg, uitsluitend met een 4×4 voertuig bereikbaar. Het biedt een bijzondere ervaring, weg van de bewoonde wereld.

Savuti is gelegen tussen Chobe, Okavango Delta en de Makgadigadi Zoutpannen en een bezoek zeker waard. Voorheen was de beroemde Savuti Marsh een nat moeras, maar tegenwoordig is het gebied rondom de rivier de Savuti droog en dor. Het is raadzaam om vroeg in de ochtend een safari te maken, omdat het later op de dag vaak erg warm is en de dieren dan vrijwel onvindbaar in de schaduw verblijven. Savuti biedt volgens kenners de mooiste safarimogelijkheden door de hoge concentratie aan wild. Gedurende het gehele jaar vindt men er olifanten, leeuwen, giraffen, zebra’s, hyena’s en zelf cheeta’s en wilde honden. Het gebied is niet het hele jaar bereikbaar en een 4×4 voertuig is een must.

Linyati Concession bevat veel moerasgebieden en ligt erg afgelegen. Het is een exclusieve bestemming met slechts enkele lodges. Hier kunt u niet met eigen voertuig naartoe, uitsluitend per chartervlucht. Door dat het privégebieden zijn, biedt dit vele mogelijkheden voor bezoekers, zo zijn er nachtsafari’s en wandelsafari’s mogelijk. Er leeft veel wild en er komen veel katachtigen en wilde honden voor. Het gebied is zeer geschikt voor de al wat ervarene Afrika-ganger.