Kaaps schiereiland

Chapman’s Peak Drive

Het Kaaps schiereiland biedt een schitterende mogelijkheid tot het maken van een rondrit met daarin een bezoek aan het Cape Point Nature Reserve/Kaap de Goede Hoop. Dit is het zuidelijkste puntje van het Kaapse Schiereiland.

De route begint in het surfplaatsje Muizenberg, bekend om haar witte strand met felgekleurde strandhuisjes. De zee is hier warm en rustig en erg in trek bij gezinnen met kinderen.
De volgende stop is Simonstown, hier vindt u aan het strand van Boulder’s Beach een grote populatie Afrikaanse pinguïns. Wat een mooie en grappige dieren!

U rijdt vervolgens naar de ingang van het Cape Point Nature Rerserve waarna u richting het zuidelijke puntje van het Kaapse schiereiland rijdt. In veertig minuten loopt u de prachtige wandelroute van Kaap de Goede Hoop naar Cape Point. Hier heeft u schitterende uitzichten over de Atlantische oceaan en haar enorme kliffen. Wie weet spot u nog wel een walvis (tijdens het walvisseizoen).

Noordhoek is gelegen aan de westzijde van het Kaapse Schiereiland. Het plaatsje ligt prachtig gelegen aan de voet van de Chapman’s Peak en met haar witte uitgestrekte stranden.
Vervolgens rijdt u één van ’s werelds mooiste routes, de Chapman’s Peak Drive naar Houtbay.
Met schitterde uitzichten van de natuur aan de Atlantische Oceaan.

Hout Baai is een leuk stadje met een prachtig kilometer lang strand, waar u heerlijk kunt zwemmen. Vanuit de haven kunt met de boot naar Duiker Island, hier is een enorme zeehonden kolonie gevestigd. Bezoek ook de Marine Wharf.

Via de Victoria Road rijdt u naar één van de bekendste stranden van Kaapstad; het mondaine Camps Bay en bewonder de Twaalf Apostelen. Eindig hier uw rondrit van het Kaaps schiereiland met een diner en een lekker flesje Zuid-Afrikaanse wijn.

Wat kunt u doen en ervaren in het Kaaps schiereiland?

– Begeleide dagtour over het prachtige schiereiland
– Mondain Camps Bay aan het strand bewonderen incl. de Twaalf Apostelen
– Houtbay: de Marine Wharf, Market of het zeehonden-eiland bezoeken
– De beroemde Chapman’s Peak Drive rijden
– Kaap de Goede Hoop & Cape Point
– Pinguïn-kolonie bij Boulder’s Beach
– 1 x per jaar 110 kilometer autovrij fietsen tijdens de “Cape Argus” (maart)