Kies categorie accommodaties als basis

Ieder land heeft eigen specifieke accommodaties, maar wij hanteren als basis de volgende indeling en als u die aangeeft zullen wij uw reisvoorstel met passende locaties inkleuren.

Eenvoudig & Goed

Relatief eenvoudige verblijfplaatsen en wat meer standaard hotels (ca. 3-sterren), waarbij sprake is van een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Relatief basic, maar met eigen voorzieningen, netjes en schoon.


Authentiek & Sfeervol

Doorgaans meer kleinschalige locaties (guesthouses, lodges, kleinschalige hotels) met ligging en sfeer en persoonlijke aandacht (ca. 3-4 sterren).


Comfortabel & Luxe

Sfeervolle accommodaties die u extra comfort, luxe en faciliteiten bieden, vaak met een goede keuken of bv. spa/wellness-faciliteiten (4-5 sterren en luxere (safari)lodges die sterk in prijs kunnen variëren).


Leuk voor Families

Kindvriendelijke accommodaties met ruimte om te spelen en/of zwemmen en met speciale familie voorzieningen (bv. familie-kamers, connecting doors of bungalows) en leuke activiteiten voor het hele gezin.


Restcamps in Nationale Parken

Verblijfplaatsen in Nationale parken, die doorgaans door de overheid gerund worden. Doorgaans basic o.b.v. self-catering/room only,  met een winkel en/of restaurant voor de maaltijden.

 


Bijzondere (safari)lodges 

Doorgaans met verblijf in de natuur o.b.v. volpension en inclusief activiteiten; bv. in Zuidelijk Afrika in Private Game Reserves. bv. 2 safari-game-drives met een ranger in een jeep per dag en/of een wandelsafari. Van eenvoudige tented camps, authentieke bushcamps, (eco)lodges tot super-de-luxe “pareltjes” met privé-faciliteiten.


Avontuurlijk

Kamperen met tentjes op het dak van je eigen 4×4-auto (Namibië/Botswana) of slapen tussen de wilde dieren tijdens een begeleide Mobile Safari (bv in Botswana). Slapen in een hangmat op een berg, een nature-camp of in een matras in een inheemse hut (Suriname).


Unieke locaties

Laat u verrassen met unieke locaties. Bv. een beehive, een boomhut, een guestfarm, een wijnfarm, een plantagehuis of community based lodges of homestay bij de lokale bevolking.


Verzorging & Maaltijden

Bed & Breakfast: op de meeste plaatsen is Logies en ontbijt inbegrepen.

Dinner, Bed & Breakfast: soms is verblijf gunstiger op basis van halfpension.

Volpension, wel/niet inclusief drankjes en/of activiteiten:

Bij veel (safari)lodges zijn standaard 2 (safari)activiteiten per overnachting inbegrepen, bv. een namiddag safari en een vroege ochtend-safari.

Selfcatering accommodatie met kook/braai-faciliteiten: restcamps in Nationale parken en grotere familie-units/appartementen. Hier geldt soms geldt vaak een minimale verblijfsduur.