Type accommodaties

Verschillende categorieën accommodaties:

Ieder land heeft eigen specifieke accommodaties, maar wij hanteren als basis de volgende indeling:

  • Eenvoudig & Goed
  • Authentiek & Sfeervol
  • Comfortabel & Luxe
  • Leuk voor families
  • Avontuurlijke (eco)lodges
  • Bijzondere (safari)lodges
  • restcamps in Nationale parken
  • Unieke locaties

Eenvoudig & Goed

Relatief eenvoudige verblijfplaatsen en wat meer standaard hotels (ca. 3-sterren), waarbij sprake is van een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Relatief basic, maar met eigen voorzieningen, netjes en schoon.


Authentiek & Sfeervol

Doorgaans meer kleinschalige locaties (guesthouses, lodges, kleinschalige hotels of lodges) met ligging en sfeer en persoonlijke aandacht (ca. 3-4 sterren).


 Comfortabel & Luxe

Sfeervolle accommodaties die u extra comfort, luxe en faciliteiten bieden, vaak met een goede keuken of bv. spa/wellness-faciliteiten (4-5 sterren en luxere lodges die sterk in prijs kunnen variëren).


Leuk voor Families

Kindvriendelijke accommodaties met ruimte om te spelen en/of zwemmen en met speciale familie voorzieningen (bv. familie-kamers, connecting doors of bungalows) en leuke activiteiten voor het hele gezin.


Avontuurlijk

Kamperen met tentjes op het dak van je eigen 4×4-auto (Namibië/Botswana) of slapen tussen de wilde dieren tijdens een begeleide Mobile Safari (bv in Botswana). Slapen in een hangmat op een berg, een nature-camp of in een matras in een inheemse hut (Suriname) of een unieke eco-lodge (Costa Rica).


Restcamps in Nationale Parken

Verblijfplaatsen in Nationale parken, die doorgaans door de overheid gerund worden. Doorgaans basic o.b.v. self-catering/room only,  met een winkel en/of restaurant voor de maaltijden.


Bijzondere (safari- of eco-)lodges in de natuur

Vaak met verblijf o.b.v. volpension en inclusief activiteiten; bv. in Zuidelijk Afrika in Private Game Reserves. bv. 2 safari-game-drives met een ranger in een jeep per dag en/of een wandelsafari. Van eenvoudige tented camps, authentieke bushcamps, safari-lodges tot super-de-luxe “pareltjes” met privé-faciliteiten. In Suriname en Costa Rica zijn een aantal unieke (eco-)lodges in de natuur/jungle waar verschillende activiteiten te voet of per boot worden aangeboden. 


Unieke locaties

Laat u verrassen met unieke locaties. bv. een beehive, een boomhut, een guestfarm, een wijnfarm, een plantagehuis, eco- of community based lodges of een homestay bij de lokale bevolking.


Verzorging & Maaltijden

Bed & Breakfast: op de meeste plaatsen is Logies en ontbijt inbegrepen. Dinner, Bed & Breakfast: soms is verblijf gunstiger op basis van halfpension. Volpension, wel/niet inclusief drankjes en/of activiteiten: Bij veel (safari)lodges zijn standaard 2 (safari)activiteiten per overnachting inbegrepen, bv. een namiddag safari en een vroege ochtend-safari. Selfcatering accommodatie met kook/braai-faciliteiten: bv. bij restcamps in Nationale parken en grotere familie-units/appartementen. Hier geldt soms geldt een minimale verblijfsduur.